Dodjela bespovratnih sredstava: Bosnia and Herzegovina Signature Experiences

USAID Turizam nudi lokalnim organizacijama da se prijave za grant za dodjelu bespovratnih sredstava za promoviranje, pokretanje i upravljanje brendom Bosnia and Herzegovina Signature Experiences (BiHSEs).
 

Obrazac za prijavu, kriterijumi koje morate ispuniti, uloge i odgovornosti te način prijave možete pronaći klikom na dugme “preuzmite dokument.”

Šta je Bosnia and Herzegovina Signature Experiences?

BiHSE će predstavljati skup najistaknutijih turističkih iskustava u zemlji, pri čemu će izabrani rukovoditelj brenda raditi sa svima koji nude ta iskustva i podržavati proces promocije i prodaje ovih prepoznatljivih iskustava na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou.
 
Signature Experiences model je nastao u Kanadi i uspješno je implementiran u mnogim drugim zemljama kao što su Australija, Kenija i Japan s ciljem istinskog povezivanja stranih turista s kulturnim i prirodnim naslijeđem i lokalnim stanovništvom koje predstavlja dušu destinacije.
 

Kako možete dobiti odgovore na pitanja?

Kako biste saznali više o procesu i dobili odgovore na konkretna pitanja, učestvujte u info sesiji tako što ćete se prijaviti putem email adrese grants@turizambih.ba
 
Radionica će biti održana 25. februara od 15:00 do 16:00 sati. Nakon registracije ćete dobiti link za pristup sastanku na Zoom platformi.
bespovratna-sredstva_Bosnia-and-Herzegovina-Signature-Experiences