sajam-zapošljavanja-u-turizmu-banja-luka

Sajam zapošljavanja u turizmu Banja Luka 21. april 2022

Sajam zapošljavanja u turizmu događaj je namijenjen povezivanju poslodavaca i budućih radnika u turizmu, sa fokusom na ciljanom povezivanju traženih i ponuđenih profila kandidata i poslodavaca. Na sajmu će učestvovati brojni restorani i hoteli, kao i mnogi drugi biznisi iz sektora turizma regija Banja Luka i Teslić, koji u narednom periodu imaju potrebu za novim zapošljavanjima u svojim kolektivima.

Turistička industrija u Republici Srpskoj razvija se velikom brzinom, a turistički pokazatelji za prve mjesece 2022. godine pokazuju ohrabrujuće trendove i porast dolazaka turista. S druge strane, ugostitelji i drugi pružaoci usluga u turizmu suočavaju se sa sve većim nedostatkom kvalitetne radne snage. Povećanje broja turističkih proizvoda i aktivnosti zahtijeva nove vrste vještina među radnicima, uključujući sektore ugostiteljstva, turističke agencije, ruralna domaćinstva i poljoprivredna gazdinstva.

Nova turistička tržišta i tržišni segmenti će nastaviti da definišu brend destinacije i njenu poziciju na međunarodnom turističkom tržištu, a prevazilaženje jaza između ponude i potražnje ljudskog kapitala jedan od je ključnih izazova turističke industrije Republike Srpske.

Osobe u potrazi za novim prilikama mogu saznati više o mogućnostima zaposlenja u sektoru turizma i pronaći kratkoročno radno mjesto ili dugoročnu karijeru koja odgovara njihovom profilu.

Prijave se vrše klikom na dugme:

Sajam zapošljavanja u turizmu, koji obuhvata poslodavce regije Banje Luka i Teslić, biće održan u četvrtak, 21. aprila 2022. godine, u periodu od 10.00 do 14.00 časova u prostorijama Privredne komore Republike Srpske (Branka Ćopića 6, kod Mercatora).

Sajam zapošljavanje predstavlja zajedničku aktivnost Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Privredne Komore Republike Srpske, Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma HoReCa RS i USAID Turizam projekta.

Days
Hours
Minutes
Seconds
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Reddit