Primjena Zero-Waste i Farm-to-Table principa u kuhinji

business, hard working, autonomous
Trenutni status
Niste započeli kurs
Cijena
Besplatno

U svijetu u kojem održive prakse postaju sve važnije, ovaj kurs nudi osnovno razumijevanje dva osnovna koncepta: Zero Waste i Farm-to-Table. Uz predavanje najmlađeg hrvatskog chefa sa dvije Michelin zvjezdice, Denija Srdoča, otkrijte kako ovi principi mogu pozitivno utjecati na okoliš, promovisati odgovornu potrošnju i revolucionirati način na koji pristupamo pripremi hrane.

 

Kurs je namijenjen ugostiteljskim objektima, lokalnim domaćinstvima i lokalnom stanovništvu. Kurs je također namijenjen svima koji su zainteresovani da saznaju više o održivim praksama i  upravljanju otpadom namirnica, i za sve koji uživaju u kuhanju i žele istražiti inovativne načine da iskoriste sastojke na najbolji način, a da pridonose zelenijoj planeti.

 

Kurs je nastao u saradnji sa HUBIH, specijaliziranim časopisom za hotelijerstvo i ugostiteljstvo BiH i sadrži materijale snimljene tokom HUBIH Masterclass-a održanog 2. marta 2023. godine u Sarajevu u organizaciji Sfera d.o.o. Mostar.