najčešće postavljena pitanja

1. Šta je Turizam Academy?

Turizam Academy je online platforma za edukaciju uposlenika i uposlenica u turizmu i srodnim sektorima u Bosni i Hercegovini, kao i osoba zainteresiranih za karijeru u turizmu. Turizam Academy nastala je u sklopu USAID-ovog petogodišnjeg projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini. Svi kursevi su razvijeni od strane domaćih i međunarodnih eksperata u oblasti turizma u saradnji s predstavnicima domaćih instituticija, te su stoga prepoznati i priznati u Bosni i Hercegovini.

2. Ko može pohađati kurseve Turizam Academy?

Kurseve Turizam Academy mogu pohađati svi zainteresirani korisnici koji se registriraju na našoj stranici. Svi kursevi su besplatni.

3. Koje su koristi od pohađanja kurseva unutar Turizam Academy?

Pohađanjem kurseva unutar Turizam Academy možete proširiti vaša znanja u različitim oblastima turizma, te obogatiti vaš CV odnosno povećati vaše mogućnosti za napredovanje ili zapošljavanje u turističkoj industriji. Uz svaki završeni kurs stičete vaš individualni certifikat koji svjedoči da ste uspješno položili završni ispit.

4. Ko priznaje certifikate stečene na Turizam Academy?

Turizam Academy pruža priliku za sticanje znanja i vještina koje su relevantni za turističku industriju, pružajući tako priliku za zaposlenje i napredovanje u karijeri. Certifikati koje dobijete po završetku kurseva na Turizam Academy prepoznati su od strane industrije.