Primjena Zero-Waste i Farm-to-Table principa u kuhinji

Održivost, kreativnost i okus u harmoniji

U svijetu u kojem održive prakse postaju sve važnije, ovaj kurs nudi osnovno razumijevanje dva osnovna koncepta: Zero Waste i Farm-to-Table. Uz predavanje najmlađeg hrvatskog chefa sa dvije Michelin zvjezdice, Denija Srdoča, otkrijte kako ovi principi mogu pozitivno utjecati na okoliš, promovisati odgovornu potrošnju i revolucionirati način na koji pristupamo pripremi hrane.

Šta ćete naučiti?

Naučit ćete:

  • Osnovne principe Zero Waste i Farm-to-Table, praveći razliku između dva koncepta i prepoznajući njihov značaj u promoviranju održivosti
  • Kreativne i praktične savjete za smanjenje rasipanja hrane tako što ćete naučiti kako iskoristiti različite dijelove voća, povrća i drugih proizvoda koji se često zanemaruju
  • Ključne poruke od stručnjaka u ovoj oblasti, koji će sumirati osnovne poruke i prednosti implementacije Zero Waste i Farm-to-Table praksi

Kome je ovaj kurs namijenjen?

Kurs je namijenjen ugostiteljskim objektima, lokalnim domaćinstvima i lokalnom stanovništvu. Kurs je također namijenjen svima koji su zainteresovani da saznaju više o održivim praksama i  upravljanju otpadom namirnica, i za sve koji uživaju u kuhanju i žele istražiti inovativne načine da iskoriste sastojke na najbolji način, a da pridonose zelenijoj planeti.

Zašto biste trebali pohađati ovaj kurs?

Ovaj kurs biste trebali pohađati ako želite naučiti više o kulinarskoj kreativnosti i održivoj pripremi hrane.

Kurs je nastao u saradnji sa HUBIH, specijaliziranim časopisom za hotelijerstvo i ugostiteljstvo BiH i sadrži materijale snimljene tokom HUBIH Masterclass-a održanog 2. marta 2023. godine u Sarajevu u organizaciji Sfera d.o.o. Mostar.   

Ukoliko budete imali pitanja pišite nam na info@turizambih.ba

Primjena Zero Waste i Farm-to-Table principa u kuhinji

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp