Intervju sa eksperticom Jennifer Wesselhoff, predsjednicom i izvršnom direktoricom Privredne komore i Turističke organizacije Sedone

Jennifer Wesselhoff je predsjednica i izvršna direktorica Privredne komore i Turističke organizacije Sedone. Od 2002. godine Jennifer je svoj poslovni život posvetila pružanju podrške Sedoni i njenim nastojanjima u okviru sektora turizma, uključujući i nadzor svih aspekata rada Privredne komore i Turističke organizacije Sedone, Centra za posjetioce, Filmskog ureda i manifestacije RunSedona. Gđa. Wesselhoff je zaslužna za izradu i provođenje prvog plana održivog turizma u Arizoni, koji je poslužio kao model za razvoj održivog turizma u Sjedinjenim Državama i priznate je od strane Ureda za turizam Arizone i Udruženja turizma Sjedinjenih Država. Gđa. Wesselhoff ima diplomu iz franskuskog jezika i diplomu iz komunikacija sa Univerziteta u Majamiju. Završila je proces certifikacije i dobila certifikat za rukovodioca za upravljanje destinacijom, Certified Destination Management Executive, od Međunarodnog udruženja organizacija za upravljanje i marketing destinacije (Destination Marketing Association International). Nedavno je bila gostujući predavač na kursu za certificiranje održivo upravljanje destinacijom na Univerzitetu George Washington.  

Privredna komora i Turistička organizacija Sedone je neprofitna organizacija lokalnih firmi i organizacija, koje su posvećene i zajednički rade na unaprijeđenju žive i aktivne zajednice Sedone. Komora nadgleda sve što se tiče razvoja područja Sedone, od podrške velikom broju različitih lokalnih firmi do osiguravanja resursa za milione posjetilaca koji svake godine dolaze da uživaju u svemu onome što Sedona ima da ponudi. Njihova misija je da služe zajednici tako što će Sedona postati najbolje mjesto za život, rad, zabavu i posjetu. Privredna komora i Turistička organizacija Sedone odgovorna je za 10.000 radnih mjesta, vrijednost njenog ekonomskog uticaja je 600 miliona američkih dolara godišnje, a zaslužna je i za prevazilaženje okolišnih pitanja u regiji Sedone. Plan održivog turizma, prvi takve vrste za upravljanje turizmom na korist svih stanovnika Sedone proveden je tako da posjetioce usmjerava i obrazuje o održivim praksama u turizmu, te ublažava uticaj turizma na okoliš. Njihova najnovija inicijativa za Sedonu bez slamčica (Straw Free Sedona) podržava nastojanja da se obezbjedi održivija budućnost tako što će firme obećati da će prestati koristiti jednokratne plastične slamčice. 

Njihovo obećanje: Sedona će te promijeniti. 

Napomena: Kako biste pratili titlove na Bosanskom jeziku molimo Vas da u donjem desnom uglu videa kliknete na ikonicu CC kako biste uključili titlove (ukoliko nisu uključeni). Nakon toga kliknite na desnu ikonicu zupčanik (Settings) kako biste klikom na Subtitles imali mogćnost da odaberete Bosanski jezik.