operativni-i-sigurnosni-standardi-turističke-aktivnosti-na-otvorenom_standardi-u-avanturističkom-turizmu

Vodič za operativne i sigurnosne standarde grupe turističkih aktivnosti na otvorenom

Vodič za operativne i sigurnosne standarde grupe turističkih aktivnosti na otvorenom čiji cilj je da se operaterima u sektoru avanturističkog turizma u prioritetnim segmentima (pješačenje, biciklizam i rafting) pruže konkretne smjernice o tome kako usvojiti i pridržavati se međunarodno priznatih sigurnosnih standarda u radu.  

Ovaj Vodič neće zamijeniti potrebu za strožijim i dosljednijim zakonodavstvom te za većim brojem politika kojima se reguliraju aktivnosti avanturističkog turizma, ali će ponuditi neke konkretne smjernice nosiocima djelatnosti. Također, on neće riješiti pitanje nedostatka međunarodnih standarda, ali budući da se zasniva na najboljim međunarodnim praksama, pružit će međunarodno priznate smjernice i kriterije.  

Indirektno, implementacija ovog standarda će doprinijeti većem nivou osposobljenosti osoblja, većem broju međunarodno certificiranih vodiča, sigurnijim i zelenijim iskustvima, čišćem i bolje zaštićenom okolišu, te većem kvalitetu proizvoda avanturističkog turizma. Kao rezultat toga, BiH će poboljšati svoju globalnu poziciju i privlačnost kao destinacija za avanturu na otvorenom.  

Klikom na dugme “PREUZMITE VODIČ” možete preuzeti cjelokupan vodič na engleskom jeziku koji obuhvata operativne i sigurnosne standarde za planinarenje, biciklizam i rafting. 

Klikom na dugme “VODIČ ZA RAFTING” možete preuzeti dio cjelokupnog vodiča koji obuhvata operativne i sigurnosne standarde za rafting na BHS jeziku.

Klikom na dugme “VODIČ ZA PLANINARENJE” možete preuzeti dio cjelokupnog vodiča koji obuhvata operativne i sigurnosne standarde za planinarenje na BHS jeziku.

Klikom na dugme “VODIČ ZA BICIKLIZAM” možete preuzeti dio cjelokupnog vodiča koji obuhvata operativne i sigurnosne standarde za biciklizam na BHS jeziku.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email