Rukovanje sirovinama

business, hard working, autonomous
Trenutni status
Niste započeli kurs
Cijena
Besplatno

Kurs Rukovanje sirovinama je jedan od 7 kurseva u sklopu teme “Sigurno rukovanje hranom” i naučit ćete kako odabrati adekvatne dobavljače koji će vam isporučiti zdravstveno ispravne sirovine, na šta sve morate obratiti pažnju prilikom prijema sirovina i kako ispravno skladišti sirovine. Interaktivni vodič “Sigurno rukovanje hranom u sektoru ugostiteljstva i avanturističkog turizma” preuzmite u materijalima.

Bosna i Hercegovina zahvaljujući bogatstvu različitih uticaja ima odličnu kuhinju i nudi izvrsnu hranu u kojoj uživaju svi njeni posjetioci. S ciljem minimiziranja neželjenih iskustava i izbjegavanja potencijalno ozbiljnih zdravstvenih rizika poput trovanja hranom, USAID Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) i Agencija za sigurnost hrane BiH razvili su 7 kurseva na temu “Sigurno rukovanje hranom u sektoru ugostiteljstva i avanturističkog turizma.

Preuzmite lekciju: Rukovanje sirovinama

Preuzmite postere:

Preuzmite evidencijsku listu: Evidencija obuke zaposlenih

Preuzmite izjavu: Izjava o prijavi znakova bolesti

Preuzmite Vodič za sigurno rukovanje hranom u sektoru ugostiteljstva i avanturističkog turizma: Vodič za sigurno rukovanje hranom