Recepcije u hotelima

business, hard working, autonomous
Trenutni status
Niste započeli kurs
Cijena
Besplatno

Dobrodošli na kurs COVID-19 smjernice za centre za posjetitelje. Kurs se sastoji od lekcije i provjere znanja. Cjelokupan kurs možete završiti za manje od 20 minuta. Da biste pristupili kursu prvobitno se morate registrovati, te onda prijaviti koristeći svoje korisničke podatke. 

Nakon prijave krenite prema dnu ekrana do Sadržaj kursa kako biste pristupili lekciji.

O COVID-19 i COVID-19 smjernicama turističke industrije

  • COVID-19 se lako širi u gužvama i izravnom kontaktu putem kapljica i i površina na koje one padaju. Kapljice koje sadrže virus mogu opstati i nekoliko sati prije nego što postanu neučinkovite.
  • Osobe u velikim skupinama imaju veći rizik od izravnog prijenosa.  
  • Kašljanje, kihanje, čak i razgovor i disanje u Vašu okolinu mogu emitirati virus koji je visoko zarazan svima u radijusu od 2 metra.
  • Istraživanja pokazuju da se glavna briga za svakog putnika vezana za posjećivanje određene destinacije odnosi na njihovu osobnu sigurnost.
  • Cilj donošenja COVID-19 smjernica za turističku industriju BiH je da što više ljudi u turizmu bude upoznato s ovim smjernicama, kako bi znali kako destinaciju ili posao učiniti sigurnim te kako prenijeti tu poruku svojim budućim posjetiteljima.
  • Svrha ovog dokumenta je, dakle, pružiti pomoć organizacijama koje upravljaju destinacijama (Destination Management Organizations-DMO) i drugim komponentama lanca vrijednosti u turizmu u razvijanju integrirane komunikacijske strategije koja će pomoći oporavak od COVID-19 kroz jačanje kredibiliteta i povjerenja među svim akterima, uključujući i potencijalne posjetitelje.  
  • Javno zdravlje i sigurnost također će biti vodič u procesu donošenja odluka Vlada, vlasnika tvrtki, zaposlenika i drugih pogođenih dionika tijekom oporavka od COVID-19 krize. Sigurnost bi stoga trebala biti u središtu poruka koje se koriste u bilo kojoj komunikacijskoj kampanji razvijenoj kao potpora tom oporavku.

PREUZMITE LEKCIJU

Nakon što kliknete na PREUZMITE LEKCIJU, lekcija će vam se otvoriti u novom prozoru kao PDF dokument. Dokument možete preuzeti na svoj računar desnim klikom na dokument i odabirom opcije Save as, ili klikom na strelicu u gornjem desnom uglu.