Prijavite se na kurs kako bi ste dobili pristup

Namirnice koje zahtijevaju posebnu pažnju prilikom pripreme

business, hard working, autonomous
Trenutni status
Niste započeli kurs
Cijena
Besplatno
Počnite

Kurs Namirnice koje zahtijevaju posebnu pažnju prilikom pripreme je jedan od 7 kurseva u sklopu teme “Sigurno rukovanje hranom” i naučit ćete koje su namirnice visokorizične i zašto, zašto je riža rizična, koje rizike nose mahunarke, na šta trebate obratiti pažnju kada koristite jaja, šta trebate provjeriti pri prijemu svježih ribljih proizvoda i kako ih skladištiti, na šta trebate obratiti pažnju kada koristite biftek kao i najznačajnije alergene iz hrane. Interaktivni vodič “Sigurno rukovanje hranom u sektoru ugostiteljstva i avanturističkog turizma” preuzmite u materijalima.

 

Bosna i Hercegovina zahvaljujući bogatstvu različitih uticaja ima odličnu kuhinju i nudi izvrsnu hranu u kojoj uživaju svi njeni posjetioci. S ciljem minimiziranja neželjenih iskustava i izbjegavanja potencijalno ozbiljnih zdravstvenih rizika poput trovanja hranom, USAID Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) i Agencija za sigurnost hrane BiH razvili su 7 kurseva na temu “Sigurno rukovanje hranom u sektoru ugostiteljstva i avanturističkog turizma.

Preuzmite lekciju: Namirnice koje zahtijevaju posebnu pažnju prilikom pripreme

Preuzmite postere:

Preuzmite evidencijsku listu: Evidencija obuke zaposlenih

Preuzmite izjavu: Izjava o prijavi znakova bolesti

Preuzmite Vodič za sigurno rukovanje hranom u sektoru ugostiteljstva i avanturističkog turizma: Vodič za sigurno rukovanje hranom