Sticanje geografskih oznaka za poljoprivredne proizvode Bosne i Hercegovine

business, hard working, autonomous

USAID Turizam u partnerstvu s Institutom za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine, organizovao je prvi u seriji virtualnih događaja pod nazivom Certifikacijom do uspjeha! Tema prvog događaja je bila Sticanje geografskih oznaka za poljoprivredne proizvode Bosne i Hercegovine (BiH), a na ovoj stranici možete pogledati snimak održanog webinara. Saznajte koje su to dostupne šeme kvaliteta i vrste oznaka, te koje prednosti imaju nositelji geografskih oznaka.

Webinar je namijenjen poljoprivrednim proizvođačima i organizacijama uključenim u proizvodnju i preradu hrane; predstavnicima vlasti na lokalnom, entitetskom i bh. nivou uključenim u razvoj poljoprivredne proizvodnje; distributerima, trgovcima uključenim u plasman proizvoda; ostalim subjektima u poslovanju s hranom (hoteli, restorani) kao i regionalnim razvojnim agencijama i drugim domaćim i stranim organizacijama uključenim u razvoj ove oblasti.

 

  Prezentacije govornika:

  “Formalne procedure za dobijanje geografskih oznaka” – dr. Dragan Brenjo – preuzmite OVDJE.

  “Valorizacija proizvoda s certifikatom oznake izvrsnosti i geografskog podrijetla – iskustva iz Hrvatske” – dipl. Ing. Ana Marušić Lisac – preuzmite OVDJE.

  “Politika kvaliteta – iskustva Srbije” – Raketić Branislav – preuzmite OVDJE.

  “Udruženje mesoprerađivača visočka pečenica i suđuka – Visoko” – Edin Babić – preuzmite OVDJE.

  Mljekara Livno – dr. vet. med. Darko Čobanov 

  1) preuzmite OVDJE
  2) preuzmite OVDJE
  3) preuzmite OVDJE